Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

13 octobre 2005

Uniós előőrs Magyarországgal?

Magyarország is helyet kapna az EU élcsapatában a Forum Carolus elnevezésű, strassburgi székhelyű "think tank" szerint.

A szellemi műhely - amelynek fő sajátossága, hogy az Európa jövőjét érintő legkényesebb, általában tabunak számító kérdésekkel foglalkozik - François Loos francia iparügyi miniszter elnöklete alatt működik.

Az elzászi francia-német határvidék légkörében dolgozó szakemberek véleménye szerint a politikai Európa nem tévesztendő össze a huszonötös unióval. A stratégiai célkitűzések követésére és konkrét projektek megvalósítására leginkább szűk körben, a Párizs-Berlin páros köré szerveződő előőrs keretei között nyílhat lehetőség - vélik.

Ezt a nézetet vallják egyébként olyan politikusok is, mint Edouard Balladur, Alain Juppé és Laurent Fabius volt francia miniszterelnökök, mostani utódjuk Dominique de Villepin, a német CDU egyik vezéralakjának számító Karl Lamers, vagy éppen a brüsszeli Bizottság alelnökeként ténykedő Günther Verheugen és egykori kollegája, az azóta a Világkereskedelmi Szervezet igazgatójává kinevezett Pascal Lamy.

Henri de Grossouvre, a Forum Carolus vezetője 2006-ban az előőrs-koncepció részletes kidolgozását tartalmazó kötet megjelentetését tervezi. Ebben két tanulmány erejéig közreműködik a Népszabadság Online-on rendszeresen publikáló vezetője 2006-ban az előőrs-koncepció részletes kidolgozását tartalmazó kötet megjelentetését tervezi. Ebben két tanulmány erejéig közreműködik a Népszabadság Online-on rendszeresen publikáló Vincze Hajnalka biztonságpolitikai kutató is.

Népszabadság Online

Les commentaires sont fermés.